🥞 Панкейки — класичний рецепт
✅ Інгредієнти (на 2–3 порції):
-
1 яйце
-
250 мл молока
-
200 г борошна (приблизно 1,5 склянки)
-
2 ст. л. цукру
-
1 ч. л. розпушувача (або ½ ч. л. соди + крапля оцту)
-
Щіпка солі
-
2 ст. л. олії (в тісто)
-
Масло для смаження
👨🍳 Приготування:
1. Змішай сухі інгредієнти
У мисці з’єднай борошно, розпушувач, сіль, цукор.
2. Змішай рідкі інгредієнти
В окремій мисці збий яйце з молоком, додай олію.
3. З’єднай усе
Вилий рідку суміш у суху, перемішай вінчиком до однорідного тіста (без грудочок). Тісто має бути густішим, ніж на млинці.
4. Смаж панкейки
На розігріту суху сковорідку (або з краплею олії) наливай тісто ложкою або половником. Смаж на середньому вогні до бульбашок (1–2 хв), переверни — ще 1 хв.
5. Подача
Склади в стопку, подавай з медом, кленовим сиропом, джемом, фруктами або вершками.
🔄 Варіанти:
-
Додай у тісто ваніль, цедру лимона або корицю.
-
Можна зробити шоколадні панкейки, додавши 1 ст. л. какао.
-
Або бананові: розім’яти 1 стиглий банан у тісто.